Ιουλίου 22, 2011

Η Ρωσία απέκτησε το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov AN-70

Η Ρωσία απέκτησε το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov AN-70


Στρατηγικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov An-70
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αγόρασε το πρώτο ολοκαίνουργιο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος An-70, το οποίο φτιάχνεται στο εργοστάσιο "Aviant" του Κιέβου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ιντερφάξ", το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας "Motor Sich" Vyacheslav Boguslaev. Προς το παρόν, η ουκρανική αεροναυπηγική βιομηχανία  την συναρμολογεί δύο πελώρια αεροσκάφοι An-70, που πρωταρχικά είχαν παραγγελθεί και κατασκευάζονταν για το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. "Το ένα από τα δύο αυτά αεροσκάφη το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το εξαγόρασε για τον εαυτό του"- διευκρίνισε ο Boguslaev. Αναμένεται, ότι η παράδοση των An-70 θα ξεκινήσει από το 2013.

Η Ρωσία υπέγραψε συμβόλαιο για την αγορά αυτού του μεταγωγικού αεροσκάφους, για να μπορέσει το "Aviant" να ξεκινήσει παράλληλα  την κατασκευή και τρίτου στρατιωτικού μεταγωγικού. Το στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ρωσίας για την περίοδο 2011-2020 προβλέπει την αγορά συνολικά 60 αεροσκαφών Antonov An-70. Αυτά τα μεταγωγικά θα αποτελέσουν και μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος της Ουκρανίας, ωστόσο ακόμη δεν είναι γνωστός ο αριθμός των μεταγωγικών αεροσκαφών που προορίζονται για την χώρα. Προηγουμένως είχε γνωστοποιηθεί, πως μέχρι το 2013 το μέγεθος της ρωσικής συμμετοχής στο κοινό εγχείρημα θα είναι 85 εκατομμύρια δολάρια, ενώ της ουκρανικής 60,2 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov An-70 είναι ένα στρατηγικό μεταγωγικό επόμενης γενιάς με 4 κινητήρες Progress D-27 "propfans" 13,880 ίππων έκαστος, σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το σοβιετικό Antonov An-12 και μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 780 χλμ/ώρα και να πραγματοποιεί πτήσεις σε απόσταση 7800 χιλιομέτρων. Το μεταγωγικό σύντομης απογείωσης και προσγείωσης μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 300 αλεξιπτωτιστές ή 47 τόνους φορτίων. Προηγουμένως, ο γενικός σχεδιαστής του Σχεδιαστικού και Ερευνητικού Γραφείου "Antonov" Dmitri Kiva είχε ανακοινώσει πως στο An-70 με 20 τόνους φορτίο η εμβέλεια πτήσης θα είναι τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος μπορεί να προσγειώνεται ακόμα και σε χωμάτινους διαδρόμους προσγείωσης μήκους 600-800 μέτρων.

Βίντεο με πτήση του μεταγωγικού Antonov An-70 από την έκθεση MAKS 2003:

Ιουλίου 20, 2011

Η Ταϊλάνδη παρήγγειλε ελικόπτερα Black Hawk

Η Ταϊλάνδη παρήγγειλε ελικόπτερα Black Hawk



UH-60M Black Hawk
Φωτογραφία από konflikty.pl





Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης παρέδωσε στις ΗΠΑ παραγγελία για την απόκτηση τριών ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων UH-60M Black Hawk, αναφέρει η Flightglobal. Η Διεύθυνση Στρατιωτικής Συνεργασίας του Πενταγώνου (DSCA) έχει ήδη ενημερώσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πιθανή συμφωνία, η αξία της οποίας αναμένεται να φτάσει 235 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το DSCA, η Ταϊλάνδη σκοπεύει να αγοράσει τα ελικόπτερα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της.


Σε περίπτωση, που το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εγκρίνει την στρατιωτική παραγγελία, η Ταϊλάνδη εκτός από τα ελικόπτερα θα αποκτήσει και 8 κινητήρες T700-GE-701D της βιομηχανίας General Electric, συστήματα επικοινωνίας , συστήματα αναγνώρισης IFF(Identification Friend or Foe), ανταλλακτικά, εξοπλισμό επίγειας συντήρησης ελικοπτέρων και αναλυτικά εγχειρίδια.

Προς το παρόν, οι Χερσαίες Δυνάμεις του στρατού της Ταϊλάνδης ήδη έχουν στην διάθεσή τους επτά ελικόπτερα UH-60L Black Hawk. Στα τέλη του 2009 το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης παρήγγειλε από της ΗΠΑ επιπλέον τρία στρατιωτικά ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Black Hawk συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Πότε ακριβώς θα παραδοθούν αυτά τα ελικόπτερα στην Ταϊλάνδη, δεν  είναι γνωστό ακόμα.