Ιουλίου 20, 2011

Η Ταϊλάνδη παρήγγειλε ελικόπτερα Black Hawk

Η Ταϊλάνδη παρήγγειλε ελικόπτερα Black Hawk



UH-60M Black Hawk
Φωτογραφία από konflikty.pl





Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης παρέδωσε στις ΗΠΑ παραγγελία για την απόκτηση τριών ελικοπτέρων πολλαπλών χρήσεων UH-60M Black Hawk, αναφέρει η Flightglobal. Η Διεύθυνση Στρατιωτικής Συνεργασίας του Πενταγώνου (DSCA) έχει ήδη ενημερώσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πιθανή συμφωνία, η αξία της οποίας αναμένεται να φτάσει 235 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το DSCA, η Ταϊλάνδη σκοπεύει να αγοράσει τα ελικόπτερα στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της.


Σε περίπτωση, που το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα εγκρίνει την στρατιωτική παραγγελία, η Ταϊλάνδη εκτός από τα ελικόπτερα θα αποκτήσει και 8 κινητήρες T700-GE-701D της βιομηχανίας General Electric, συστήματα επικοινωνίας , συστήματα αναγνώρισης IFF(Identification Friend or Foe), ανταλλακτικά, εξοπλισμό επίγειας συντήρησης ελικοπτέρων και αναλυτικά εγχειρίδια.

Προς το παρόν, οι Χερσαίες Δυνάμεις του στρατού της Ταϊλάνδης ήδη έχουν στην διάθεσή τους επτά ελικόπτερα UH-60L Black Hawk. Στα τέλη του 2009 το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης παρήγγειλε από της ΗΠΑ επιπλέον τρία στρατιωτικά ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Black Hawk συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Πότε ακριβώς θα παραδοθούν αυτά τα ελικόπτερα στην Ταϊλάνδη, δεν  είναι γνωστό ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου