Ιουνίου 11, 2011

Η Ινδία συνεχίζει τις δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου Prithvi

Η Ινδία συνεχίζει τις δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου Prithvi


Ινδικός βαλλιστικός πύραυλος Prithvi II
Η Ινδία πραγματοποίησε νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς 350 χιλιομέτρων Prithvi-II, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, αναφέρει το PTI. Η εκτόξευση έγινε από κινητή πλατφόρμα εκτόξευσης στο πεδίο βολών Chandipur της Ινδίας και θεωρείται επιτυχής. Prithvi-II είναι ικανός να φέρει οπλισμό μέχρι ενός τόνου. Η Ινδία ασχολείται με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από το 1983.

Μέχρι στιγμής έχουν αναπτυχθεί οι βαλλιστικοί πύραυλοι Prithvi-I, Prithvi-II και Prithvi-III. Ο τελευταίος πύραυλος είναι επίσης γνωστός και ως Dhanush και αποτελεί έναν βαλλιστικό πύραυλο ναυτικής βάσης και εκτοξεύεται από ειδικές πλατφόρμες εκτόξευσης στα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας.

Ινδικός βαλλιστικός πύραυλος Prithvi III (Dhanush)
Η προηγούμενη δοκιμή του Prithvi-II, που ήδη αποτελεί μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος των Χερσαίων Δυνάμεων της Ινδίας, πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Τότε, παράλληλα με τον βαλλιστικό πύραυλο Prithvi-II είχε δοκιμαστεί και ο Dhanush. Και οι δύο εκτοξεύσεις είχαν κριθεί επιτυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου