Ιουνίου 03, 2011

Η Cassidian θα προστατεύσει τα Καναδικά πλοία από οπλικά συστήματα που στοχεύουν με λέιζερ

Η Cassidian θα προστατεύσει τα Καναδικά πλοία από οπλικά συστήματα που στοχεύουν με λέιζερ


Το σκεπτικό του συστήματος προστασίας σκαφών του Καναδά
Φωτογραφία © Cassidian
Η Ευρωπαϊκή εταιρία Cassidian, θυγατρική επιχείρηση του ευρωπαϊκού ομίλου αεροδιαστημικών συστημάτων EADS, υπέγραψε συμβόλαιο του Οργανισμού Αμυντικών Ερευνών και Ανάπτυξης (DRDC) του Καναδά , για τον σχεδιασμό και δημιουργία ενός συστήματος προστασίας των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της από όλων των ειδών οπλικά συστήματα που στοχεύουν με χρήση λέιζερ, ανακοίνωσε η DefPro. Το νέο αυτό αμυντικό σύστημα για τα πλοία του Καναδά θα αναπτύσσεται με την ονομασία LOCATES (Laser Optical Countermeasures and Surveilllance Against Threat Environment Scenarios).

Ο κύριος στόχος του νέου συστήματος, που επίσης χρησιμοποιεί λέιζερ ως μέσο στόχευσης, θα είναι η προστασία των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά από πυραύλους που καθοδηγούνται μέσω λέιζερ και γενικότερα από συστήματα που στοχεύουν με χρήση λέιζερ. Εκτός αυτού,το αμυντικό σύστημα LOCATES θα μπορεί να αναγνωρίζει εκτοξεύσεις πυραύλων που καθοδηγούνται μέσω λέιζερ και το "κλείδωμα" των πλοίων ως στόχων και θα προειδοποιεί το πλήρωμα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας με την DRDC, η Cassidian υποχρεούται να αναπτύξει και να δοκιμάσει το πρώτο πρωτότυπο του συστήματος ναυτικής ασφάλειας μέχρι το 2013.

Η ανάπτυξη του συστήματος LOCATES θα γίνεται από κοινού από την Cassidian και τον Οργανισμό Αμυντικών Ερευνών και Ανάπτυξης του Καναδά, και μάλιστα θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες που ήδη έχουν αναπτυχθεί ή δημιουργούνται τώρα από τον Καναδικό οργανισμό. Προς το παρόν δεν δημοσιεύονται άλλες πληροφορίες για την συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου