Μαΐου 31, 2011

Ισημερινός παρέλαβε τρία μαχητικά αεροσκάφη Cheetah

Ισημερινός παρέλαβε τρία μαχητικά αεροσκάφη Cheetah


Μαχητικό αεροσκάφος Cheetah E
Φωτογραφία του  DanieVDM
Η Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας του Ισημερινού παρέλαβε τα τρία πρώτα νοτιοαφρικανικά μαχητικά αεροσκάφη Atlas Cheetah, αναφέρει η El Universo. Η παράδοση των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2011 στην βάση της βιομηχανίας της Νότιας Αφρικής Denel Aviation, ωστόσο η είδηση δημοσιεύθηκε μόλις τώρα. Αναμένεται τα μαχητικά αεροσκάφη να καταφτάσουν στον Ισημερινό σήμερα στις 31 Μαΐου 2011 και να ενταχθούν στην 21η Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική  Βάση Taura στην πόλη Guayaquil.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισημερινού υπέργραψε συμφωνία για την παραλαβή 12 μαχητικών αεροσκαφών Cheetah στα μέσα Δεκεμβρίου 2010. Η αξία της συναλλαγής έφτασε τα 78,5 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας ο Ισημερινός θα παραλάβει αεροσκάφη που έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας από την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Αφρικής το 2008. Αυτά τα μαχητικά θα περάσουν από επισκευές και εκσυγχρονισμό πριν την τελική παράδοση στον Ισημερινό. Η μεταφορά τους θα γίνει δια θαλάσσης σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση.
 Τα υπόλοιπα 9 νοτιοαφρικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία του Ισημερινού μέχρι το τέλος του 2011.

Το μαχητικό Atlas Cheetah έχει αναπτυχθεί από την νοτιοαφρικανική βιομηχανία στην βάση του γαλλικού Dassault Mirage III και αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείται μόνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισημερινού, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Αφρικής από 1986 μέχρι το 2008. Τρεις διαφορετικές εκδοχές είχαν κατασκευαστεί, το διθέσιο Cheetah D και τα μονοθέσια Cheetah E και Cheetah C. Το αεροσκάφος μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 2400 χλμ/ώρα και να πραγματοποιεί πτήσεις σε απόσταση 2600 χιλιομέτρων. Το μαχητικό είναι οπλισμένο με δύο κανόνια των 30 χιλιοστών, με καθοδηγούμενους και μη πυραύλους καθώς και αεροπορικές βόμβες διαφόρων ειδών.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού προσπαθεί να πραγματοποιήσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών του εξοπλισμών κάτω από πίεση σοβαρής έλλειψης πόρων, που προβλέπει ο αμυντικός προϋπολογισμός. Αφορμή για τον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών εξοπλισμών του Ισημερινού υπήρξε η όξυνση των σχέσεων με την Κολομβία το 2008. Το 2009 ο Ισημερινός έλαβε δώρο από την Βενεζουέλα 6 μαχητικά αεροσκάφη Dassault Mirage 50.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την Flightglobal MiliCAS, η Πολεμική Αεροπορία του Ισημερινού είναι εξοπλισμένη με 21 μαχητικά αεροσκάφη A-37, 8 IAI Kfir C2, 3 Mirage 50EV, 11 Mirage F1JA, 13 εκπαιδευτικά Beechcraft T-34 Mentor и 12 EMB-314. Πάνω από τα μισά από τα προαναφερθέντα αεροπλάνα βρίσκονται σε μη κατάλληλη για πραγματοποίηση πτήσεων κατάσταση.

Ερασιτεχνικό βίντεο από τις πτήσεις του μαχητικού αεροσκάφους Cheetah ως μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότια Αφρικής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου