Μαΐου 28, 2011

Το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει την παραγωγή νοτιοαφρικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων

Το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει την παραγωγή νοτιοαφρικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν επέκτεινε την συμφωνία για την συμπαραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού με την νοτιοαφρικανική εταιρία Paramount Group, δήλωσε η Defense Aerospace. Σύμφωνα με τους όρους της νέας συμφωνίας, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν κατασκευαστεί 30 τεθωρακισμένα οχήματα Marauder και 30 Matador. Όλα τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα προστασίας κατά των ναρκών. Η πρώτη συμφωνία για συμπαραγωγή με την βιομηχανία της Νότιας Αφρικής Paramount Group είχε υπογραφεί το 2009 και αναφερόταν στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν με 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Προς το παρόν, η κοινή επιχείριση που βρίσκεται  στο Μπακού, έχει ήδη παραδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν 15 τεθωρακισμένα οχήματα Marauder και άλλα τόσα Matador. Τα υπόλοιπα 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2011.

Αυτή την στιγμή το Αζερμπαϊτζάν έχει δρομολογήσει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα του στρατού για την παράδοση νέου στρατιωτικού υλικού και οπλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις του. Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό, ότι το Υπουργείο άμυνας της χώρας σκοπεύει να υπογράψει συμφωνία με το Ερευνητικό Κέντρο "Λουτς" ("Луч") της Ουκρανίας για την συμπαραγωγή αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων "Skif" και "Barier". Εκτός αυτών, γίνονται συνομιλίες με την τσεχική εταιρία Aero Vodochody για την ανάπτυξη συμπαραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών L-159 ALCA.

Επίσημα βίντεο από την παρουσίαση των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Matador και Marauder της βιομηχανίας Paramount Group της Νότιας Αφρικής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου