Μαΐου 08, 2011

Η Τουρκία θα αρχίσει εξαγωγές του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Arma

Η Τουρκία θα αρχίσει εξαγωγές του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Arma


Αμφίβιο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Arma
(C) Otokar
Η Τουρκική βιομηχανία Otokar ανέπτυξε την έκδοση προς εξαγωγή του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Arma, η οποία θα παρουσιαστεί δημόσια στις 10 Μαΐου 2011 στην έκθεση στρατιωτικών εξοπλισμών IDEF-2011 που διοργανώνεται στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την  Defense Aerospace, το τουρκικό όχημα μεταφοράς προσωπικού, μπορεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες να λάβει μέρος σε τουλάχιστον δυο διαγωνισμούς εξοπλιστικών προγραμμάτων για την απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων. Ποια κράτη θα περιλάβουν στα εξοπλιστικό τους πρόγραμμα το ΤΟΜΠ Arma δεν προσδιορίζεται.

Το τουρκικό αμφίβιο θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Arma έχει μάζα 18.5 τόνους και μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 105 χλμ/ώρα. Το 6x6 αμφίβιο όχημα είναι σχεδιασμένο για την μεταφορά 2 χειριστών και 8 στρατιωτών. Το μήκος του θωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού της Τουρκίας είναι 6.4 μέτρα, το πλάτος 2.7 μέτρα, ενώ το ύψος 2.2 μέτρα. Η κανονική έκδοση είναι πλήρως συμβατή για την αερομεταφορά του οχήματος από ένα μεταγωγικό C-130. Η τροποποιημένη έκδοση προς εξαγωγή θα είναι 8x8 και παρόλο που είχε αναπτυχθεί αποκλειστικά για εξαγωγές, είναι πιθανό το όχημα μεταφοράς προσωπικού Arma 8x8 να αποτελέσει μέρος των στρατιωτικών εξοπλισμών και της ίδιας της Τουρκίας.

Η τουρκική βιομηχανία Otokar υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο για την εξαγωγή του ΤΟΜΠ Arma 6x6 τον Δεκέμβριο του 2010. Η αξία της συμφωνία υπολογίζεται στα 10.6 εκατομμύρια δολάρια. Η ονομασία της χώρας αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο αγοραστής θα ξεκινήσει την παραλαβή από την Τουρκία των θωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από το 2012.

Βίντεο από τις δοκιμασίες του τουρκικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου