Μαΐου 18, 2011

Το ρωσικό Su-35S μαζικής παραγωγής έκανε την πρώτη του πτήση

Το ρωσικό Su-35S σειριακής παραγωγής έκανε την πρώτη του πτήση


Su-35S στην έκθεση στρατιωτικών εξοπλισμών "МАКС-2009"
Το πρώτο  Su-35S (Су-35С) σειριακής παραγωγής, προοριζόμενο για παράδοση στην Αεροπορία της Ρωσίας, στις 3 Μαΐου 2011 έκανε την πρώτη του πτήση, αναφέρει η "ΡΙΑ Νόβοστι" (РИА Новости). Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35S, ή αλλιώς Flanker-E κατά την κωδική ονομασία του NATO, πέρασε στον αέρα μιάμιση ώρα και η πρώτη πτήση της μαζικά παραγόμενης έκδοσης κρίθηκε απόλυτα επιτυχής. Κατά την διάρκεια της πρώτης πτήσης το βαρύ ρωσικό μαχητικό πολλαπλών χρήσεων υποβαλλόταν σε δοκιμασίες κινητήρων, σταθερότητας και ευκολίας χειρισμών. Σύμφωνα με το στρατιωτικό σκέλος της εταιρίας "Sukhoi", το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναμένεται να εξοπλιστεί με το πρώτο Su-35S αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργοστασιακών δοκιμασιών του μαχητικού αεροσκάφους.

Η ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία "Sukhoi" ήδη έχει ολοκληρώσει τις προκαταρκτικές δοκιμασίες των πρωτοτύπων των μονοθέσιων Su-35, κατά την διάρκεια των οποίων επιβεβαιώθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μαχητικού. Νωρίτερα, το Su-35S είχε σταλεί σε κοινές κρατικές δοκιμασίες όλων των ειδών ενόπλων δυνάμεων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων η Ρωσική Αεροπορία θα γνωμοδοτήσει για το κατά πόσο το νέο ρωσικό μαχητικό πολλαπλών χρήσεων αντιστοιχεί στις απαιτήσεις των στρατιωτικών. Συνολικά, η Αεροπορία της Ρωσίας σκοπεύει να αποκτήσει 48 Su-35S μέχρι το 2015.

Η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Su-35S για την Ρωσική Αεροπορία πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια του κρατικού προγράμματος στρατιωτικών εξοπλισμών της Ρωσίας για τα έτη 2011-2020, ο συνολικός όγκος χρηματοδότησης του οποίου φτάνει τα 20 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Αναμένεται, ότι μετά την παραλαβή όλων των μαχητικών που έχουν παραγγελθεί, μετά το 2015 θα υπογραφεί άλλο ένα συμβόλαιο για την παραλαβή ακόμη 48 Su-35S από την "Sukhoi".

To ρωσικό Su-35S χαρακτηρίζεται ως μαχητικό "4++" γενιάς μεγάλης εμβέλειας δράσης. Το μονοθέσιο αυτό αεροσκάφος μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 2500 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η εμβέλεια πτήσης του φτάνει τα 3400 χιλιόμετρα. Το ρωσικό μαχητικό τέταρτης γενιάς είναι εξοπλισμένο με ένα εσωτερικό πυροβόλο GSh-30 και έχει 12 σημεία σύνδεσης επιπλέον οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων και βομβών. Η διάρκεια ζωής του είναι 6000 ώρες πτήσεων και ο χρόνος υπηρεσίας φτάνει τα 30 χρόνια.

Ερασιτεχνικό βίντεο σύγκρισης πτητικών ικανοτήτων του ρωσικού μαχητικού Su-35 και του αμερικανικού F-22 Raptor.

Επίσημο βίντεο από την "Sukhoi" επίδειξης ικανοτήτων του ρωσικού μαχητικού Su-35S με την χρήση τρισδιάστατων γραφικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου