Μαΐου 18, 2011

Η Ρωσία θα εξοπλίσει την Ουρουγουάη με τεθωρακισμένα οχήματα "Τίγρης"

Η Ρωσία θα εξοπλίσει την Ουρουγουάη με τεθωρακισμένα οχήματα "Τίγρης"


Ρωσικό GAZ-2330-36 των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας
Η Ουρουγουάη αποφάσισε να αποκτήσει μια παρτίδα ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων "Tiger". Σύμφωνα με την "Ιντερφαξ", το ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής εταιρίας "Ρωστεχνολόγια" Anatoly Zuev από την Αργεντινή. Κατά τον Zuev, το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί στις 28 Απριλίου είναι πολιτικό. "Το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουρουγουάης ευελπιστεί ότι τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα οχήματα θα το βοηθήσουν να καταπολεμήσει το αυξανόμενο εμπόριο ναρκωτικών" - είπε ο εκπρόσωπος της "Ρωστεχνολόγια". Ωστόσο δεν προσδιόρισε ούτε την αξία της συμφωνίας ούτε τον αριθμό των οχημάτων που θα παραδοθούν στην Ουρουγουάη.

Η Ουρουγουάη αποτελεί την πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που αποφάσισε να αγοράσει τεθωρακισμένα οχήματα "Tiger". Όπως υπενθύμισε ο Zuev, νωρίτερα τα οχήματα πέρασαν από δοκιμασίες στην Βραζιλία, αλλά καμία συμφωνία δεν έχει υπογραφεί ακόμα με την χώρα.

Σύμφωνα με τον  Zuev, η Ουρουγουάη είναι μια από τις αγορές-βιτρίνες των ρωσικών εξοπλισμών στην Νότια Αμερική. Η πώληση των οχημάτων "Ural" στην Λατινική Αμερική επίσης είχε ξεκινήσει από την Ουρουγουάη. Στα δέκα περίπου χρόνια στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας Ρωσίας και Ουρουγουάης έχουν συναφθεί περισσότερα από ντουζίνα συμβόλαια. Το παρόν συμβόλαιο είναι το πρώτο που υπογράφεται με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων GAZ-2330 "Tiger" (Тигр) είναι σχεδιασμένο έτσι που να μπορεί να κινείται σχεδόν σε κάθε έδαφος υπό θερμοκρασίες από -15 έως +50 και μπορεί να φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Το GAZ-2330 αποτελεί την πολιτική έκδοση του στρατιωτικού τεθωρακισμένου οχήματος αυξημένης ευκινησίας GAZ-2975, που και αυτό φέρει την ονομασία "Tigr" - Τίγρης. Μπορεί να μεταφέρει 6 με 9 άτομα ή 1.2 τόνους φορτίων, ανάλογα με την έκδοση. Στην συγκεκριμένη έκδοση, το πλήρωμα του τεθωρακισμένου οχήματος μπορεί να ανοίγει πυρ από προσωπικό οπλισμό από την μπουκαπόρτα στην οροφή ή από ειδικές σχισμές στα πλάγια ή από τα παράθυρα, τα οποία ανοίγουν σε περίπτωση ανάγκης. Το κόστος ενός GAZ-2330 "Tiger", το οποίο παράγεται μαζικά από το 2005, φτάνει περίπου τις 300.000 δολάρια.

Βίντεο με επιδείξεις εκτός δρόμου κίνησης του  GAZ-2975 "Tigr":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου