Μαΐου 07, 2011

Η Ελλάδα παρήγγειλε από τις ΗΠΑ ανταλλακτικά για τα F-16

Η Ελλάδα παρήγγειλε από τις ΗΠΑ ανταλλακτικά για τα F-16

2 F-16 Fighting Falcon της Ελληνικής Αεροπορίας
Φωτογραφία του Στέφανου Γκουντζιαντάμη
Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας παρήγγειλε από τις ΗΠΑ ανταλλακτικά για τα μαχητικά F-16 Fighting Falcon συνολικού κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η "Defense Aerospace". Η διοίκηση της υπεύθυνης στρατιωτικής υπηρεσίας (DSCA) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ήδη απέστειλε την σχετική ειδοποίηση στο Κογκρέσο, το οποίο οφείλει πρώτα να εγκρίνει την συμφωνία.

Στα πλαίσια της παραγγελίας το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας σκοπεύει να αποκτήσει ανταλλακτικά για τους κινητήρες F-100-PW-229, που χρησιμοποιούνται στα F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Συμπληρωματικά με τα ανταλλακτικά η Ελλάδα, επίσης, παρήγγειλε εξοπλισμό συντήρησης για τους κινητήρες και αναλυτικά τεχνικά εγχειρίδια. Κατά πάσα πιθανότητα, η συμφωνία θα εγκριθεί από το Κογκρέσο, καθώς η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952.

Αυτή τη στιγμή ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας περιλαμβάνει ήδη 109 μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D και σύμφωνα με την Flightglobal η Ελλάδα πρέπει να παραλάβει ακόμη 8 μαχητικά F-16 αμερικανικής κατασκευής. Να θυμηθούμε, πως η Ελλάδα παρέλαβε τα πρώτα μαχητικά F-16 το 1989-1990. Αυτήν την στιγμή η παράδοση των αεροπλάνων γίνεται με βάση την συμφωνία που είχε κλείσει τον Δεκέμβριο του 2005, όταν το Εθνικό Υπουργείο Άμυνας αγόρασε 30 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ για Ελληνική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου