Μαΐου 27, 2011

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας παρέλαβε το πρώτο F-16 τουρκικής κατασκευής

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας παρέλαβε το πρώτο F-16 τουρκικής κατασκευής


F-16C της Τουρκίας κατά την διάρκεια άσκησης
"Αετός της Ανατολίας"
Η Τουρκική στρατιωτική βιομηχανία Turkish Aerospace Industries σε συνεργασία με την αμερικάνικη  Lockheed Martin παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon Block 50, συναρμολογημένο σε εργοστάσιο στην Άγκυρα, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Lockheed Martin. Συνολικά, η Τουρκία θα παραλάβει 30 από τα νέα μαχητικά παντός καιρού πολλαπλών χρήσεων. Η παράδοση των υπόλοιπων 29 αεροσκαφών θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ  ενέκρινε την συναρμολόγηση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία για την Πολεμική Αεροπορία της τον Οκτώβριο του 2006. Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση Today's Zaman, η Τουρκία είχε παραγγείλει 50 μαχητικά F-16 Block 50. Τον Μάρτιο του 2009 η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας αποφάσισε να εξοπλιστεί με επιπλέον 30 αμερικανικά μαχητικά συνολικής αξίας 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή την στιγμή η Τουρκία είναι εξοπλισμένη με 172 μαχητικά F-16C, τα 152 από τα οποία είχαν αγοραστεί την περίοδο 1987 - 1995. Τα αεροσκάφη αυτά έχουν περάσει από μια σειρά εκσυγχρονισμών. Η τελική συναρμολόγηση αρκετών αμερικανικών μαχητικών πραγματοποιούνταν σε εργοστάσιο της Άγκυρας. Επειδή η τουρκική στρατιωτική βιομηχανία διαθέτει της απαιτούμενες παραγωγικές δυνατότητες, ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Πακιστάν επίσης πραγματοποιείται στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου