Απριλίου 10, 2011

Η Αεροπορία της Νότιας Αφρικής εξοπλίστηκε με άλλα τρία μαχητικά Gripen από την Saab

Η Αεροπορία της Νότιας Αφρικής εξοπλίστηκε με άλλα τρία μαχητικά Gripen από την Saab


Μαχητικό JAS 39 Gripen D της Saab, της Νότιας Αφρικής
Φωτογραφία του DanieVDM
H Νοτιοαφρικανική Αεροπορία (SAAF) παρέλαβε σήμερα ακόμη 3 μαχητικά αεροσκάφη JAS 39 Gripen C της Saab.

Φτάνοντας χθες μέσα στο φορτηγό πλοίο "Artisgracht" από το Norrkoping της Σουηδίας, τα τρία ελαφριά μονοκινητήρια  μαχητικά πολλαπλών χρήσεων ξεφορτώθηκαν το πρωί στο Table Bay Harbour, στην Νότια Αφρική.

Τα μονοθέσια μαχητικά αεροσκάφη, με κωδικούς σειράς 3917 μέχρι 3919, μεταφέρθηκαν 8 χιλιόμετρα από το λιμάνι, μέχρι την Αεροπορική Βάση Ysterplaat, μέσα από τους δρόμους του Cape Town. Από εκεί τα μαχητικά της Saab θα πετάξουν προς την Αεροπορική Βάση Makhado, στην επαρχία Limpopo της Νοτίου Αφρικής, όπου είναι και βάση της υπηρεσίας τους.

Τα διθέσια μαχητικά πολλαπλών χρήσεων της Σουηδικής βιομηχανίας Saab, JAS 39 Gripen D, πλέον έχουν παραδοθεί και τα 9 και η νέα παρτίδα θα συμπληρώσει τα έξι Gripen C που είχαν παραδοθεί στην "Armscor", τον υπεύθυνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς φορέα της Νότιας Αφρικής, στην αρχή του 2010. Η παράδοση και των τελευταίων μαχητικών Gripen C, από το σύνολο των 17, αναμένεται να γίνει μέσα στα 2012.

Η αρχική παραγγελία της Νότιας Αφρικής ήταν για 19 μονοθέσια μαχητικά Gripen C. Ωστόσο, η εξοπλιστική συμφωνία αναθεωρήθηκε το 2005, για να περιλάβει 9 διθέσια μαχητικά και 17 μονοθέσια αεροσκάφη της Saab. Το πρώτο από τα 9 διθέσια παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2008 και βασίζεται στο Κέντρο Ανάπτυξης και Δοκιμών Πτήσεων της Αεροπορίας της Νότια Αφρικής, κοντά στο Bredasdorp στο νότιο Cape.

Βίντεο από την πρώτη δημόσια επίδειξη των μαχητικών  Gripen από την Νοτιοαφρικανική Αεροπορία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου