Απριλίου 28, 2011

Η Ρωσία θα εξοπλιστεί με το καινούργιο τανκ Armata

Η Ρωσία θα εξοπλιστεί με το καινούργιο τανκ Armata


Object 195
Η Ρωσία το 2015 εξοπλιστεί με το νέο κύριο άρμα μάχης, με την κωδική ονομασία "Αρμάτα" (Armata). Σύμφωνα με την "Интерфакс", το δήλωσε ο υποστράτηγος Yuriy Kovalenko. Στο μέλλον αναμένεται το καινούριο άρμα μάχης να γίνει η βασική μονάδα μάχης στις ρωσικές Χερσαίες Δυνάμεις.

"Από το 2015 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα αποκτήσουν ένα καινούργιο κύριο άρμα μάχης, με εντελώς νέα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, με νέο αυτόματο σύστημα υποβολής βλημάτων, με διαχωρισμό του πληρώματος, με νέο σύστημα αποβολής καλύκων" - ανέφερε ο Kovalenko στην συνεδρίαση "στρογγυλής τραπέζης" αφιερωμένη στο τωρινό κύριο άρμα μάχης T-90. Εκτός αυτού στο αυτόματο σύστημα υποβολής βλημάτων θα βρίσκονται 32 βλήματα διαφόρων χρήσεων, ενώ το ίδιο το άρμα μπορεί να βάλλει κατά στόχων εν κινήσει. Σύμφωνα με τον Kovalenko, στο άρμα θα περιέχονται τμήματα από άλλα προγράμματα ρωσικών αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένου και του  "Μαύρου Αετού" (Black Eagle).

Ο Kovalenko δεν ανέφερε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες του μελλοντικού άρματος μάχης. Τον Οκτώβριο 2010, η εφημερίδα  "Κράσναγια Ζβεζντά" έγραφε, ότι η Ρωσία αναπτύσσει μια "ενοποιημένη βαριά πλατφόρμα" με κωδική ονομασία "Αρμάτα", η οποία θα αντικαταστήσει το τεχνικά πολύπλοκο και οικονομικά ασύμφορο πρόγραμμα "Object 195", πιο γνωστό ως T-95. Υποτίθεται, ότι το "Αρμάτα" θα είναι πιο απλό και φθηνό από το T-95, αλλά θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των τεχνολογιών του. Το "Object 195" σχεδιαζόταν ως αντικαταστάτης του σημερινού ρωσικού κύριο άρματος μάχης T-90. Αυτό το άρμα είχε το πλήρωμά του σε ξεχωριστό μονωμένο τμήμα, καινούργια συστήματα επιτήρησης και ελέγχου πυρός, σύστημα διαχείρισης πληροφοριών, σύστημα ενεργής άμυνας και νέους κινητήρες. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σταμάτησε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα ανάπτυξης του T-95 το 2010, λόγω του κόστους και της πολυπλοκότητας του άρματος. Αρχές Απριλίου 2011 γνωστοποιήθηκε, ότι το "UralVagonZavod" τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει σε έκθεση εξοπλισμών στο Nizniy Tagil, την εκσυγχρονισμένη έκδοση T-90A και T-90AM. Αυτό το άρμα είναι εξοπλισμένο με νέο αυτόματο σύστημα  υποβολής βλημάτων, συσκευές επιτήρησης, θωράκιση και κανόνι. Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Т-90АМ δεν είναι ακόμη γνωστά.


Ερασιτεχνικό βίντεο με τις πρώτες εικόνες του νέο ρωσικού άρματος μάχης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου