Αυγούστου 06, 2011

Η Αυστραλία παρέλαβε ακόμη μια παρτίδα μαχητικών Super Hornet

Η Αυστραλία παρέλαβε ακόμη μια παρτίδα μαχητικών Super Hornet

Αριστερά το F-111 Aardvark και δεξιά το F/A-18F Super Hornet
της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας
Φωτογραφία του Peter Bailey
Η αμερικανική αεροναυπηγική βιομηχανία κολοσσός Boeing παρέδωσε στο Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας μια ακόμη παρτίδα αποτελούμενη από δύο διθέσια μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων F/A-18F Super Hornet, αναφέρει η Defense Aerospace. Μετά την παράδοση των αεροσκαφών, το πλήθος τους στην διάθεση της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας έφτασε τα είκοσι μαχητικά. Συνολικά, η αμερικανικά στρατιωτική βιομηχανία Boeing πρέπει να παραδώσει 24 F/A-18 Super Hornet.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας σχημάτισε την πρώτη μοίρα με 15 μαχητικά Supеr Hornet, που είχε την έδρα της στην αεροπορική βάση Amberley. Τον Ιούνιο του 2011 η Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας είχε παραλάβει άλλα τρία μαχητικά αεροσκάφη Supеr Hornet. ¨Όπως αναμένεται, τα υπόλοιπα 4 μαχητικά πολλαπλών χρήσεων F/A-18 θα μεταφερθούν στην Αυστραλία στα τέλη του 2011 - αρχές του 2012. Μελλοντικά, ένα μέρος των  F/A-18 Supеr Hornet της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας θα αναβαθμιστούν και θα μετατραπούν σε έκδοση ηλεκτρονικού πολέμου της ίδιας οικογένειας αεροσκαφών EA-18G Growler.

Η Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας αντιλαμβάνεται το F/A-18F, ως ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ των εκτός υπηρεσίας, πλέον, από τον περασμένο Δεκέμβρη  μαχητικών-βομβαρδιστικών General Dynamics F-111 Aardvark και την προγραμματισμένη υιοθέτηση στις ένοπλες δυνάμεις του μαχητικού F-35 Lightning II. Σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας, τα F/A-18 θα αποτελούν μέρους του στρατιωτικού υλικού της Αυστραλίας μέχρι το 2020. Μέχρι στιγμής η διοίκηση των ένοπλων δυνάμεων της Αυστραλίας επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει 14 F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου