Αυγούστου 08, 2011

Η Γκάνα παρήγγειλε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-295

Η Γκάνα παρήγγειλε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-295


Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-295
της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας.
Φωτογραφία του Alexander Flühmann
Το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Γκάνα υπέγραψε συμβόλαιο με τον ευρωπαϊκό όμιλο Airbus για την παράδοση από τον τελευταίο δύο στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών CASA C-295, αναφέρει η Defense Aerospace. Η αξία της συμφωνίας δεν διευκρινίζεται. Κατά μέσο όρο, το κόστος ενός αεροσκάφους C-295 αποτελεί 75 εκατομμύρια δολάρια, οπότε η αγορά δύο τέτοιων στρατιωτικών μεταγωγικών μπορεί να κόστισε στη Γκάνα περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια. Η παράδοση των μεταγωγικών C-295 θα ξεκινήσει από το 2012.

Στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς των Ένοπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Γκάνα δεν υπάρχει προς το παρόν ούτε ένα μεταγωγικό της ισπανικής εταιρίας CASA, μέλους του ομίλου Airbus. Αυτήν την στιγμή το σύνολο των στρατιωτικών μεταγωγικών της Γκάνα αποτελείται από τέσσερα ολλανδικά ελικοφόρα αεροσκάφη Fokker F27 Friendship και  ένα βρετανικό Britten-Norman BN-2 Islander. Στην Πολεμική Αεροπορία της Γκάνας τα C-295 θα είναι τα μεταγωγικά με το μεγαλύτερο δυνατό μεταφερόμενο βάρος: τα BN-2 μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 1,3 τόνους, ενώ τα F27 μέχρι 8,5.


Το C-295 μπορεί να σηκώσει στον αέρα μέχρι και 9,3 τόνους, να φτάσει την ταχύτητα 580 χλμ/ώρα και να πραγματοποιεί πτήσεις σε απόσταση μέχρι και 1300 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος προορίζεται για την μεταφορά 73 στρατιωτών. Σήμερα τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-295, εκτός από την Γκάνα, χρησιμοποιούνται από τις Πολεμικές Αεροπορίες 12 χωρών, μεταξύ των οποίων η Αλγερία, η Βραζιλία, η Ιορδανία και το Μεξικό.

Αυτή την στιγμή το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Γκάνα ασχολείται με την εφαρμογή του προγράμματος εκσυγχρονισμού των στρατιωτικών εξοπλισμών της, στα πλαίσια του οποίου έχουν συναφθεί μερικά συμβόλαια για εισαγωγές στρατιωτικού υλικού. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2010 γνωστοποιήθηκε πως το Πολεμικό Ναυτικό της Δημοκρατίας της Γκάνα θα αποκτήσει δέκα καινούργια σκάφη, αγορασμένα από την Κίνα, την Γερμανία και την Νότια Κορέα. Τα μισά από τα πλοία που σχεδιάζεται να αποκτηθούν έχουν αποχαρακτηριστεί λόγω παλαιότητας από τα Πολεμικά Ναυτικά των χωρών όπου υπηρετούσαν.

Επίσημο βίντεο από την EADS-CASA με την παρουσίαση του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-295:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου