Ιανουαρίου 28, 2012

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αγόρασε άλλα 15 μαχητικά Super Hornet

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αγόρασε άλλα 15 μαχητικά Super Hornet

Μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet
του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
σε σχηματισμό πάνω από τον δυτικό Ειρηνικό
Η Διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έκλεισε εξοπλιστική συμφωνία με τον αμερικανικό αεροναυπηγικό όμιλο Boeing για την παράδοση μιας επιπλέον παρτίδας μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων για αεροπλανοφόρα αποτελούμενης από 15 F/A-18 Super Hornet, αναφέρει η Defense Aerospace. Η αξία της αγοράς καινούργιων μαχητικών είναι 687.5 εκατομμύρια δολάρια. Όλα τα παραγγελθέντα αεροπλάνα θα αποτελέσουν μέρος της 36ης παρτίδας. Το συγκεκριμένο εξοπλιστικό συμβόλαιο περιλαμβάνει την παράδοση 14 μονοθέσιων μαχητικών F/A-18E και ενός διθέσιου F/A-18F.

Σύμφωνα με τους όρους του εξοπλιστικού συμβολαίου, η Boeing πρέπει να ολοκληρώσει την συναρμολόγηση όλων των αεροσκαφών που έχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέχρι τον Οκτώβρη του 2014. Συνυπολογίζοντας και την νέα παρτίδα μαχητικών, τα αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό συνολικά θα πρέπει να παραλάβει 69 μονοθέσια μαχητικά F/A-18E και 21 διθέσια F/A-18F. Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία μαχητικών αεροσκαφών για αεροπλανοφόρα διεξάγεται στα πλαίσια της συμφωνίας, που είχε κλειστεί μεταξύ Πενταγώνου και Boeing το 2010. Με βάση εκείνη την συμφωνία η Boeing πρέπει να εξοπλίσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνολικά με 124 μαχητικά, όπου εκτός από το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων  οι στρατιωτικοί θα αποκτήσουν και την έκδοσή του για ηλεκτρονικό πόλεμου, το E/A-18G Growler, που είναι σε παραγωγή από το 2008.


Διθέσιο μαχητικό F/A-18F
Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 1.9 χιλιάδες χιλιόμετρα/ώρα και να πραγματοποιούν πτήσεις σε απόσταση 3.3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα Super Hornet είναι εξοπλισμένα με εσωτερικό πυροβόλο των 20mm και μπορεί να μεταφέρει μεγάλο εύρος πυραύλων αέρος αέρος, αέρος εδάφους, αέρος επιφανείας, καθώς και κατευθυνόμενων βομβών ή ελεύθερης πτώσης στα 11 σημεία σύνδεσης που διαθέτει. Τον Ιούλιο του 2011 ο αεροναυπηγικός όμιλος Boeing ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να αυξήσει την συνολική ποσότητα των παρηγμένων F/A-18E/F μέχρι χίλιες μονάδες και να διατηρήσει την παραγωγή των αεροσκαφών αυτών μέχρι το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου