Φεβρουαρίου 22, 2012

Η Γερμανία ναυπήγησε και 4ο υποβρύχιο Dolphin για το Ισραήλ

Η Γερμανία ναυπήγησε και 4ο υποβρύχιο Dolphin για το Ισραήλ

Τα γερμανικά ναυπηγεία Howaldtswerke-Deutsche Werft καθέλκυσαν και τέταρτο υποβρύχιο ντίζελ τύπου Dolphin, κατασκευασμένου με βάση τον παραλλαγμένο σχεδιασμό Type 209 για το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ, αναφέρει η Welt. Το γερμανικό υποβρύχιο αναμένεται να περάσει από μια σειρά δοκιμασιών το φθινόπωρο του 2012 και μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί στο Ισραήλ. Προς το παρόν, υπό κατασκευή βρίσκεται και πέμπτο υποβρύχιο ντίζελ τύπου Dolphin, η παράδοση του οποίου στο Ισραήλ αναμένεται μέσα στο 2013.

Υποβρύχιο "Dolphin" του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ
Το Ισραήλ αυτήν τη στιγμή είναι εξοπλισμένο με άλλα τρία υποβρύχια ντίζελ τύπου Dolphin, το "Dolphin", το "Leviathan" και το "Tekumah", που είχαν παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό του κατά τα έτη 1998-2000. Το τέταρτο και το πέμπτο υποβρύχια, τα οποία το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αγόρασε το 2006, θα ονομαστούν "Tannin" και "Rahav". Όλα τα υποβρύχια πουλήθηκαν από τους Γερμανούς στρατιωτικούς με έκπτωση, καθώς ένα μέρος του κόστους τους καλύφθηκε από το Γερμανικό κράτος λόγω του ιστορικού του χρέους στο Ισραήλ εξαιτίας του Ολοκαυτώματος. Ενώ, τα δύο πρώτα υποβρύχια τύπου Dolphin πληρώθηκαν εξολοκλήρου από την Γερμανία.

Τον Μάϊο του 2011 το Ισραήλ αγόρασε από την Γερμανία και έκτο υποβρύχιο τύπου Dolphin. Τα έξοδα της Γερμανίας για την κατασκευή του ήταν 135 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα το Ισραήλ θα πληρώσει τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις για την αγορά του έκτου υποβρυχίου διήρκεσαν περίπου 2 χρόνια, επειδή η Γερμανία επέμενε να πληρώσει το Ισραήλ όλο το κόστος του.

Τα υποβρύχια ντίζελ τύπου Dolphin, με εκτόπισμα 1900 τόνους, έχει μήκος 57 μέτρα (68 με διαφορετικό είδος κινητήρα) και πλάτος 6,8 μέτρα. Τα υποβρύχια αυτά μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 20 κόμβους και καταδύονται μέχρι 200 μέτρα. Το εύρος κίνησής τους φτάνει τα 8000 μίλια. Τα γερμανικά υποβρύχια τύπου Dolphin είναι εξοπλισμένα με 6 εκτοξευτήρες τορπιλών 533 χιλιοστών και με 4 των 650 χιλιοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου