Φεβρουαρίου 05, 2012

Το Ισραήλ επανεκκίνησε το πρόγραμμα αναβαθμίσεων ελικοπτέρων Apache

Το  Ισραήλ επανεκκίνησε το πρόγραμμα αναβαθμίσεων ελικοπτέρων Apache

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ επανεκκίνησε το πρόγραμμα αναβαθμίσεων των στρατιωτικών επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A Apache μέχρι την έκδοση AH-64D Apache Longbow, αναφέρει η Flightglobal. Προς το παρόν στο εργοστάσιο της Boeing στις ΗΠΑ  γίνονται οι εργασίες για την αναβάθμιση τριών ελικοπτέρων του Ισραήλ. Τα στρατιωτικά ελικόπτερα αναμένεται να επιστρέψουν στο Ισραήλ στο τέλος του 2012.

Επιθετικό ελικόπτερο AH-64D Apache Longbow
της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ
σε κοινή άσκηση με την Αεροπορία Στρατού στην Ελλάδα
Φωτογραφία της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ
Αρχικά το Ισραήλ σχεδίαζε να αγοράσει μερικά  επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα AH-64, όμως αργότερα η απόφαση πάρθηκε υπέρ της αναβάθμισης των ήδη υπαρκτών ελικοπτέρων. Στα μέσα του 2010 το πρόγραμμα στρατιωτικών αναβαθμίσεων πάγωσε λόγω απουσίας πόρων, ενώ πρόσφατα συνεχίστηκε για να ανταποκρίνονται τα Apache στις ανάγκες των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα πάντα με την Flightglobal, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ είναι εξοπλισμένη με περίπου 50 επιθετικά ελικόπτερα Apache. Ανάμεσά τους είναι και 18 καινούργια και αναβαθμισμένα AH-64D Saraph, δηλαδή τα AH-64D ApacheLongbow εξοπλισμένα με ισραηλινά οπλικά συστήματα. Επίσης, αναμένεται η απόφαση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ για την παράταση ή μη του χρόνου υπηρεσίας ισραηλινών ελικοπτέρων της σειράς AH-64A. Εάν ο στρατός των ΗΠΑ, που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα αρνηθεί την παράταση του χρόνου υπηρεσίας των ελικοπτέρων, τότε τα Apache AH-64A θα αφοπλιστούν.

Μεταγωγικό ελικόπτερο CH-53Sea Stallion
της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ
Φωτογραφία του Nehemia G.
Το Ισραήλ επιπλέον, σκοπεύει να επεκτείνει τον χρόνο υπηρεσίας των μεταγωγικών ελικοπτέρων του Sikorsky CH-53 Sea Stallion, μέχρι να δημιουργηθεί μια πιο σύγχρονη έκδοση του ελικοπτέρου αυτού, η CH-53K Super Stallion. Στα πλαίσια του προγράμματος αναβαθμίσεων των μεταγωγικών ελικοπτέρων ο χρόνος υπηρεσίας τους σχεδιάζεται να επεκταθεί μέχρι το 2025. Η πρώτη πτήση του πρωτοτύπου του CH-53K υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί από τις Δυνάμεις Πεζοναυτών των ΗΠΑ μέσα στο 2013 και από το 2015-2016 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις των πρώτων παρτίδων μεταγωγικών ελικοπτέρων CH-53K Super Stallion στους πεζοναύτες. Τα εξαγωγικά συμβόλαια η στρατιωτική βιομηχανία Sikorsky θα αρχίσει να τα πραγματοποιεί μόνο μετά την ικανοποίηση των αμερικανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου