Φεβρουαρίου 02, 2012

Η Ινδονησία το 2012 θα παραλάβει 34 ΤΟΜΑ BMP-3F από την Ρωσία

Η Ινδονησία το 2012 θα παραλάβει 34 ΤΟΜΑ BMP-3F  από την Ρωσία

Αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-3F
για μεταφορά πεζοναυτών της Ινδονησίας.
Οι δυνάμεις πεζοναυτών της Ινδονησίας θα εξοπλιστούν με 54 καινούργια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-3F, αναφέρει η Koran Jakarta. Τα 34 από αυτά τα στρατιωτικά οχήματα το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας θα τα παραλάβει μέσα στο 2012, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν αργότερα. Τα συγκεκριμένα ΤΟΜΑ BMP-3F θα εξοπλίσουν τα στρατεύματα της χώρας που εδρεύουν στην δυτική και ανατολική παράκτιες περιοχές της. Η αγορά των ρωσικών αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης γίνεται με σκοπό να βελτιωθεί η δύναμη πυρός των πεζοναυτών της Ινδονησίας.

Ρωσικό ΤΟΜΑ BMP-3F
Το ρωσικό αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-3F έχει σχεδιαστεί πάνω στην βάση του BMP-3 και προορίζεται για διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων από δυνάμεις πεζοναυτών, συνοριοφυλάκων ή πεζικού σε παράκτιες περιοχές, στην ακτή και κατά την αποβίβαση δυνάμεων από θαλάσσης. Από το BMP-3 διαφέρει, λόγω αυξημένης ευελιξίας και αυτονομίας στο νερό. Με την μηχανή εν λειτουργία μπορεί να πλέει στο νερό επί 7 ώρες με ταχύτητα 10 χλμ/ώρα. 

Το 2007 η Ινδονησία είχε προμηθευτεί από την Ρωσία μια μεγάλη παρτίδα στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμών. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας αγόρασε ρωσικά ελικόπτερα Mi-17-V5 και Mi-35P, καθώς και 20 ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-3F. Η παράδοση των 20 αμφίβιων οχημάτων μάχης ολοκληρώθηκε το 2011. Η προμήθεια στρατιωτικού υλικού έγινε χάρη στο εξαγωγικό δάνειο 1δις δολαρίων που της χορήγησε η Ρωσία.

Αυτή την περίοδο οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδονησίας πραγματοποιούν ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατιωτικού υλικού τους. Το πρόγραμμά αυτό είναι διάρκειας 20 χρόνων. Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας σκοπεύει να αποκτήσει 180 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη μάρκας "Su", καθώς και να κλείσει μια σειρά από εξοπλιστικές συμφωνίες για επιθετικά ελικόπτερα, πλοία, υποβρύχια και εκσυγχρονισμό του ήδη υπαρκτού οπλισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου