Φεβρουαρίου 20, 2012

Νέο ρωσικό κύριο άρμα μάχης Αρμάτα έτοιμο το 2013

Νέο ρωσικό κύριο άρμα μάχης Αρμάτα έτοιμο το 2013

Μέχρι το 2013, το εργοστάσιο "UralVagonZavod" θα κατασκευάσει το πρώτο πρωτότυπο του νέου ρωσικού κύριου άρματος μάχης "Αρμάτα" (Armata), η σειριακή παραγωγή και οι παραδόσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα ξεκινήσουν το 2015. Αυτό ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Vladimir Putin ο υπουργός Άμυνας Anatoliy Serdjukov και ο γενικός διευθυντής του "UralVagonZavod" Oleg Sienko. "Μέχρι τότε το Υπουργείο Άμυνας θα πραγματοποιεί εκσυγχρονισμό στα ήδη υπάρχοντα άρματα μάχης". Σύμφωνα με τον Sienko, η βιομηχανία του μαζί με τους στρατιωτικούς αυτήν την στιγμή πραγματοποιεί δοκιμές των κύριων μερών του άρματος. Άλλες λεπτομέρειες δεν αναφέρονται. Προς το παρόν το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υπέγραψε συμβόλαια με την "UralVagonZavod" για τον εκσυγχρονισμό 170 ρωσικών κύριων αρμάτων μάχης T-72 στο Omsk αξίας πάνω από 6 δις ρούβλια.

Υποθετικό σχεδιάγραμμα
του νέου ρωσικού κύριου άρματος μάχης "Αρμάτα"
Έτσι, πρακτικά, οι Ρώσοι στρατιωτικοί αρνήθηκαν την αγορά κύριων αρμάτων μάχης T-90, στα οποία το προηγούμενο διάστημα είχαν ασκήσει πολλή κριτική ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρωσίας Alexandr Postnikov και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας Nikolay Makarov.

Σχετικά με το άρμα μάχης Armata, τον Απρίλιο του 2011 ο Ρώσος αντιστράτηγος Yuriy Kovalenko είχε δηλώσει: "Από το 2015 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν στην διάθεσή τους ένα νέο κύριο άρμα μάχης με εντελώς καινούργια τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, με πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα γέμισης βλημάτων και απόρριψης καλύκων και ξεχωριστό τμήμα για το πλήρωμα." Το αυτοματοποιημένο σύστημα γέμισης θα έχει στην διάθεσή του 32 βλήματα διαφορετικών χρήσεων, ενώ το άρμα θα μπορεί να πυροβολεί εν κινήσει. Για την δημιουργία του νέου ρωσικού κύριου άρματος μάχης Αρμάτα (Armata)  θα συνδυαστούν σχέδια άλλων κύριων αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των Object 195 και Black Eagle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου