Φεβρουαρίου 08, 2012

Τα μαχητικά F-35 μερικώς θα συνεχίσουν τις πτήσεις

Τα μαχητικά F-35 μερικώς θα συνεχίσουν τις πτήσεις

Stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II των ΗΠΑ
Τα αμερικανικά μαχητικά F-35 Lightning II 5ης γενιάς μερικώς συνεχίζουν τις πτήσεις τους, που είχαν απαγορευτεί από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στις 26 Ιανουαρίου 2012, αναφέρει η Defense News. Η πραγματοποίηση πτήσεων θα επιτραπεί σε τρία από τα 15 μαχητικά αεροσκάφη, στα οποία ίσχυε η απαγόρευση. Τα αμερικανικά μαχητικά F-35 Lightning II, στα οποία θα επιτραπούν οι πτήσεις απέκτησαν καινούργια καθίσματα πιλότων με, αυτήν τη φορά σωστά τοποθετημένα, κυτία αλεξίπτωτου.

Οι πτήσεις επιτράπηκαν στα μονοθέσια stealth μαχητικά πολλαπλών χρήσεων F-35 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Edwards. Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση καινούργιων καθισμάτων και στα έξι αεροσκάφη F-35 Lightning II που εδρεύουν στην βάση αυτή. Ενώ σύντομα θα αρχίσουν να τα αλλάζουν και σε όσα μαχητικά F-35 Lightning II βρίσκονται στην αεροπορική βάση Fort Worth στο Τέξας. Μέχρι να επιδιορθωθούν όλα τα μαχητικά, θα συμμετέχουν μόνο σε επίγειες δοκιμές.

Ο λόγος για να τεθούν υπό απαγόρευση πτήσεων τα αμερικανικά stealth μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35, ήταν λόγω της εσφαλμένης τοποθέτησης των κυτίων αλεξίπτωτου στα καθίσματα πιλότων Martin-Baker US16E-21 και US16E-23. Κατά την διάρκεια της κατασκευής τους στις ΗΠΑ τα κυτία είχαν ενσωματωθεί όντας αντεστραμμένα κατά 180 μοίρες. Κατά την εκτόξευση από το μαχητικό αεροσκάφος το αλεξίπτωτο άνοιγε κι έτσι, αλλά ο πιλότος θα ήταν κρεμασμένος ανάποδα και θα προσγειωνόταν με το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου