Φεβρουαρίου 10, 2012

Ρωσία εκσυγχρονίζει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160

Ρωσία εκσυγχρονίζει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160

Ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 δίπλα στο
ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27
Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας μέχρι το 2020 θα παραλάβει άλλα 10 εκσυγχρονισμένα στρατηγικά πυραυλοφόρα βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς με πτέρυγα μεταβλητής γεωμετρίας Tupolev Tu-160 (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ Blackjack). Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 θα περάσουν από βαθύ εκσυγχρονισμό, που θα έχει ως αποτέλεσμα η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των "Λευκών Κύκνων", όπως τα αποκαλούν οι πιλότοι, να διπλασιαστεί τουλάχιστον. Αυτή την στιγμή εκσυγχρονίζεται μέχρι την έκδοση Tu-160M ένα από τα εν ενεργεία ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160.

Τα Tu-160M αναμένεται να εξοπλιστούν με καινούργια οπλικά συστήματα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συστήματα πλοήγησης.  Το στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-160M θα είναι ικανό να φέρει σύγχρονους πυραύλους και πολλές καινούργιες βόμβες. Παραπάνω λεπτομέρειες πάνω στον εκσυγχρονισμό των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M της Ρωσίας, δεν αποκαλύπτονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς Tu-160, με τα οποία η Ρωσία είναι εξοπλισμένη από το 1987, "διαθέτουν απίστευτες προοπτικές εκσυγχρονισμού".

Στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tupolev Tu-160
Το βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-160 θεωρείται το μεγαλύτερο στην ιστορία της αεροπορίας υπερηχητικό αεροσκάφος, ικανό να αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 2200 χλμ/ώρα. Το συγκεκριμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό είχε σχεδιαστεί με σκοπό να είναι ικανό να ξεπερνάει τα εν δυνάμει εχθρικά αντιαεροπορικά συστήματα πετώντας σε υψηλές ταχύτητες. Το στρατηγικό βομβαρδιστικό "Λευκός Κύκνος"  μπορεί να μεταφέρει πυραύλους και βόμβες βάρους μέχρι 40 τόνους και να πραγματοποιεί πτήσεις σε απόσταση 14000 χιλιομέτρων.

Προς το παρόν, η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας είναι εξοπλισμένη με 16 πυραυλοφόρα στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-160. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ξεχωριστά ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου