Φεβρουαρίου 23, 2012

Φιλιππίνες έλαβαν τα πρώτα ελικόπτερα W-3A Sokol

Φιλιππίνες έλαβαν τα πρώτα ελικόπτερα W-3A Sokol

Ελικόπτερα W-3A Sokol
της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων
Η Πολεμική Αεροπορία των Φιλιππίνων παρέλαβε τα πρώτα 4 από τα 8 πολωνικά επιθετικά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων W-3A Sokol, της εταιρίας PZL Swidnik. Το ανακοίνωσε η Manila Bulletin αναφερόμενη στις δηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με την έκδοση, τα ελικόπτερα W-3A έφτασαν στην πρώην αμερικανική αεροπορική βάση Clark της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων, στην επαρχία Pampanga. Η παράδοση των υπολοίπων 4 πολωνικών επιθετικών ελικοπτέρων Sokol αναμένεται τον Νοέμβριο του 2012. Το συνολικό κόστος της αγοράς, που έγινε τον Μαϊο του 2011, για τις Φιλιππίνες ανήλθε σε 2,8 δις πέσο Φιλιππίνων (64,5 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων, αντιπτέραρχο Miguel Ernesto G. Okol, τα πολωνικά ελικόπτερα W-3A Sokol διαθέτουν σύστημα αυτόματου πιλότου SN 350 και έχουν την δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος νυχτερινής όρασης. Επίσης, έχουν πιστοποιηθεί ως FAR-29. Κατά τον ίδιο, τα πολωνικά ελικόπτερα W-3A Sokol υπερέχουν σημαντικά στο τεχνικό μέρος από τα ελικόπτερα Huey πολλαπλών ρόλων της Bell, με τα οποία προς το παρόν ήταν εξοπλισμένη η Πολεμική Αεροπορία των  Φιλιππίνων. Έτσι, το W-3A Sokol είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει 10 επιβάτες, ενώ το UH-1 Iroquois (κοινώς Huey) μόνο 7.

Το W-3A Sokol είναι ικανό να σηκώσει μέχρι δυο τόνους φορτίο και αναπτύσσει ταχύτητα έως 260 χλμ/ώρα. Το νέο ελικόπτερον των Φιλιππίνων έχει εμβέλεια πτήσης 745 χιλιόμετρα και "ταβάνι" στα 5,1 χιλιόμετρα.

Βίντεο επίδειξης πτητικών ικανοτήτων του ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων W-3A Sokol από την Πολεμική Αεροπορία της Τσεχίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου