Φεβρουαρίου 25, 2012

Ουκρανία έφτιαξε καινούργιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-64

Ουκρανία έφτιαξε καινούργιο τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-64

Το εργοστάσιο "Kharkivskiy BTRZ" στο Χάρκοβο, Ουκρανία, κατασκεύασε καινούργιο βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-64, ενοποιημένο σε μεγάλο βαθμό ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά με το άρμα μάχης T-64, αναφέρει η ουκρανική έκδοση "Ukrainskiy Militarist". Το υψηλό επίπεδο ενοποίησης του ουκρανικού ΤΟΜΑ BMP-64 με το άρμα μάχης T-64 (παρόμοιος κινητήρας, συστήματα υποστήριξης, ηλεκτρικά μέρη, κινητικό μέρος, γραμμή άξονα), κάνει πιο εύκολη την επισκευή, την εκπαίδευση των πληρωμάτων, καθώς επίσης ελαχιστοποιεί τα κόστη ανταλλακτικών, λαδιών και αναλώσιμων. Αυτό με την σειρά του, θα επιτρέψει στην Ουκρανία να κάνει αξιοσημείωτη οικονομία όσον αφορά τον στρατιωτικό προϋπολογισμό.

Ουκρανικό βαρύ ΤΟΜΑ BMP-64 (αριστερά)
και άρμα μάχης T-64 (δεξιά)
Φωτογραφία από http://ukrmil.blogspot.com/
Σύμφωνα με την έκδοση, το νέο βαρύ ουκρανικό ΤΟΜΑ BMP-64, έχει αρκετά κλασική σύνθεση με τον κινητήρα να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και την ράμπα εισόδου πίσω, κάτι που επιτρέπει την επιβίβαση και αποβίβαση να γίνεται εν κινήσει. 

Το βαρύ τεθωρακισμένο όχημα μάχης BMP-64 έχει μάζα 34,5 τόνους και είναι εξοπλισμένο με τον κινητήρα ντίζελ 5TDF ισχύος 700 ίππων (ή 900 ως επιλογή). Ο κύριος οπλισμός του ουκρανικού οχήματος είναι το αυτόματο πυροβόλο 30 χιλιοστών, που βρίσκεται πάνω στον περιστρεφόμενο πύργο. Στην δεξιά πλευρά του είναι τοποθετημένοι δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος "Barier".

Η θωράκιση του ουκρανικού οχήματος μάχης BMP-64, από άποψη προστασίας που παρέχει, είναι συγκρίσιμη με αυτήν του άρματος μάχης T-64. Το ΤΟΜΑ BMP-64 είναι εξοπλισμένο με σύστημα ενεργούς θωράκισης 3ης γενιάς "Noz", ικανό να αποκρούει τις επιθέσεις όλων των ειδών αντιαρματικών μέσων. Το πλήρωμα του νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης της Ουκρανίας αποτελείται από 3 άτομα, ενώ μέσα του μπορεί να μεταφέρει 12. Το κόστος του καθώς και οι πιθανές ημερομηνίες παραδόσεων του BMP-64 στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ή άλλων χωρών δεν διευκρινίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου